Pokrajinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći

Na Petrovaradinskoj tvrđavi danas se održava Pokrajinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći i realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja. Crveni krst Odžaci predstavljau dve ekipe – ekipa podmlatka i ekipa omladine.

Ekipu podmlatka čine: Sara Novaković (kapiten), Milica Glumac, Predrag Koruga, Filip Radović, Miloš Mijatović i Aleksandar Vukadinović.
Ekipu omladine čine: Dunja Jazavac (kapiten), Jana Mijatović, Kristina Đorđević, Danijela Stevanović, Jelena Miladinović i Milijana Jovanović.
Učestvuje i osam markiranata: Dunja Kostić, Aleksandra Đurić, Bogdan Anđelković, Nikola Vukobratović, Tijana Bačik, Ljiljana Jovanović, Anđela Mandić i Katarina Milić.

Crveni krst Odžaci je na ovo takmičenje poslao i dvoje sudija na poligonima, to su Vera Đorđević i Nebojša Stamenković. Vođa puta je stručni saradnik Crvenog krsta Odžaci, Ljiljana Mladenović.
Prevoz, dva minibusa, obezbedila je JKP „Usluga“.

Prema rečima Radivoja Radivojevića, sekretra Crvenog krsta Odžaci, članovi ekipa su vredno radili i trenirali poslednjih mesec dana i među njima se iznad svega razvio takmičarski duh ali je veoma značajno da današnji dan provedu u prijatnom druženju sa vršnjacima iz cele Vojvodine i na taj način stvaraju trajnu osnovu za buduće edukacije i takmičenja kako na pokrajinskom tako i na republičkom nivou.

Možda vas zanima i ovo...

U julu četiri akcije DDK u opštini Odžaci

Crveni krst Odžaci i Regionalna služba za transfuziju krvi iz Sombora će tokom jula na …