Na takmičenju „Lik i delo Nikole Tesle“ tri prva mesta pripala osnovcima iz Bačkog Brestovca

U organizaicji Tesline naučne fondacije u Beogradu je 9. juna održano finalno takmičenje u poznavanju lika i dela Nikole Tesle. Takmičili su se učenici iz škola koje nose ime ovog slavnog naučnika i pronalazača, njih 19 iz srednjih škola i 21 učenik iz osnovnih škola.

Na testu iz opšteg poznavanja lika i dela Nikole Tesle sva tri prva mesta pripala su učenicima OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca, prva je Milana Jurković, druga Snežana Orlić a treći Mladen Rusov. Sa njima je bio i mentor, Ivan Trandafilović, nastavnik fizike u brestovačkoj osnovnoj školi.

Kada je reč o kategoriji slobodni izbor izrade maketa ili radnih modela iz bogatog Teslinog pronalazačkog opusa, ponovo su zablistali brestovački osnovci. Mladen Rusov je podelio prvo mesto sa još jednim učenikom. Kao mentor njega je za takmičenje pripremao Igor Đelmić nastavnik Tehničkog obrazovanja u brestovačkoj školi.

Centralna manifestacija „Teslin narod 2016“ biće održana 9. jula u Kući Kralja Petra u Beogradu. Tom prilikom biće dodeljene i nagrade za najbolje rezultate na ovogodišnjem takmičenju o liku i delu Nikole Tesle koje je organizovala Teslina naučna fondacija.

Možda vas zanima i ovo...

U julu četiri akcije DDK u opštini Odžaci

Crveni krst Odžaci i Regionalna služba za transfuziju krvi iz Sombora će tokom jula na …