NSZ raspisala konkurs za Javne radove

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je Javni konkurs za organizovanje javnih radova namenjen radnom angažovanju teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima: socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode.
Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica imaju: organi autonomne pokrajine,  organi jedinica lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u registar Agencije za privredne registre.

Pravo na dodelu sredstava za organizovanje sprovođenja javnog rada poslodavac – izvođač, može da ostvari pod uslovom da je izmirio ranije ugovorne obaveze i druge obaveze prema Nacionalčnoj službi, osim za obaveze čija je realizacija u toku ukoliko iste redovno izmiruje.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja a poslednji rok za podnošenje prijava za učešće na javnom konkursu je 12. 06. 2017. godine. Svi javni radovi koji se realizuju po ovom javnom konkursu moraju biti okončani do 5.12.2017. godine – kaže se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Možda vas zanima i ovo...

U julu četiri akcije DDK u opštini Odžaci

Crveni krst Odžaci i Regionalna služba za transfuziju krvi iz Sombora će tokom jula na …