Karavukovo: Udicom protiv droge 2017.

Tradicionalna manifestacija „Udicom protiv droge“ biće održana po sedmi put u Karavukovu. Takmičenje u sportskom ribolovu biće održano 10. juna sa ciljem da se kod dece razvije svest o štetnosti upotrebe droga i promocije zdravih stilova života – najavili su organizatori.

Takmičenje zajednički realizuju KSR „Dunav“ Karavukovo, Crveni krst Odžaci, Policijska stanica Odžaci i OŠ „Bora Stanković“ iz Karavukova. Ove godine će po prvi put volonteri Crvenog krsta izvesti pokaznu vežbu odnosno simulaciju pružanja prve pomoći.

Očekuje se da će ove godine biti premašen broj prošlogodišnjih učesnika a želja organizatora manifestacije „Udicom protiv droge“ jeste da se naredne godine masovnije prijave i deca iz ostalih mesta u opštini Odžaci.

Okupljanje učesnika je u subotu, 10. juna u 7,30 u OŠ „Bora Stanković“ u Karavukovu. Prijave i izvlačenje takmičarskih brojeva je na programu od 8,00 do 8,30 kao i podela mamaka i upoznavanje sa pravilima takmičenja. Takmičenje traje dva sata, od 9,00 do 11,00 časova. Nakon toga sledi predavanje o štetnosti droga koje počinje u 11,30 časova. Podela nagrada je planirana u 12,30 časova.
Manifestaciju „Udicom protiv droge“ podržali su brojni darodavci koji su ujedno pomogli da sva deca dobiju poklon paket a oni najbolji prigodne nagrade.

Možda vas zanima i ovo...

U julu četiri akcije DDK u opštini Odžaci

Crveni krst Odžaci i Regionalna služba za transfuziju krvi iz Sombora će tokom jula na …