Juče počele prijave za 2. Odžački polumaraton

Atletsko rekreativni klub (ARK) Odžaci će 25. septembra organizovati 2. Odžački polumaraton. Prijave su počele juče, 20. juna i trajaće do 15. septembra 2016. godine. Svi koji žele da budu učesnici 2. Odžačkog polumaratona mogu se prijaviti putem sajta www.odzackimaraton.com

U ovoj trci, sa startnim brojem 1. učestvovaće naša najbolja dugoprugašica Olivera Jevtić, koja će ove godine u Riju po peti put učestvovati na Olimpijskim igrama. Ova Užičanka drži državne rekorde na pet i deset kilometara, polumaratonu i maratonu, i svakako će biti velika privilegija da učestvuje na trci u Odžacima.

Sa startnim brojem 2. nastupiće Saša Stolić koji je prošle godine ostvario veliki uspeh osvojivši 3. mesto na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu istrčavši lični rekord u vremenu od 1:07:30.

Čim su juče otvorene prijave za Odžački polumaraton, za samo nekoliko sati prijavilo se 50-ak učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske – kažu u ARK-u. To nagoveštava da će na 2.Oodžačkom polumartonu biti velika posećenost. Cilj organizatora je da se ove godine okupi preko 500 zaljubljenika u trčanje, što rekreativaca što profesionalaca.

Do 30. juna startnina iznosi 1.000 dinara što je promotivna cena. Učesnički paket za polumaratonce obuhvata čipovani startni broj, unikatnu livenu medalju, majicu za trčanje, okrepu na stazi, ručak i piće u restoranu Hotela „Sloboda“ u Odžacima.

Organizatori ističu da će trkačima biti na raspolaganju svi kapaciteti Sportsko poslovnog centra Odžaci gde će moći da koriste svlačionice, tuševe, toalete…Obezbeđena je i sportska masaža za sve učesnike (ženski i muški maser). Prijavni sentar biće smešten u SPC Odžaci.

Na cilju će sve trkače čekati okrepa u vidu Pansport proizvoda. Garmin Srbija će se i ove godine pobrinuti da obezbedi pejsmekere na 1:30, 1:45, 2:00 i 2:15.

U ARK-u ističu da su se potrudili da izađu u susret i trkačima koji se odluče da istrče trku dužine 5 km tako da su i njima pripremili bogat učesnički paket. Uplatom od 700,00 dinara učesnici Trke zadovoljstva dobijaju čipovan startni broj, livenu medalju, majicu za trčanje i okrepu na stazi.

Odžački polumaraton postaje tradicionalna sportska manifestacija i teži da postane brend opštine Odžaci te stoga u ARK-u očekuju podršku lokalne samouprave.

Prvi korak u promovisanju 2. Odžačkog polumaratona ARK će realizovati već u subotu, 25. juna na Noćnom maratonu u Novom Sadu gde će učesvtvovati oko 1.500 trkača. ARK će u vremenu od 14,00 do 22,00 časa postaviti štand i deliti promo materijal i informisati trkače o 2. polumaratonu u Odžacima.

I zato dođite u Odžake, da trčimo zajedno!!!- poručuju iz Atletsko rekreativnog kluba Odžaci.

Možda vas zanima i ovo...

Od 10. jula preusmeravanje saobraćaja na mostu Odžaci – Bački Gračac

I dalje je na snazi izmena režima saobraćaja na drumskom mostu preko kanala DTD na …