Napravi svoj BLOG (članak)

Ovo je namenjeno isključivo posetiocima koji žele da iznesu svoje mišljenje i napišu svoj članak na dešavanja iz svakodnevnog života. Napišite, pročitajte i prodiskutujte BLOG!

NAPOMENA: Zadržavamo pravo da ne objavimo tekstove za koje procenimo da nisu napisani u skladu sa pravilom korišćenja našeg bloga! Obavezno pročitajte Pravila korišćenja našeg bloga, nalazi se pri dnu ove stranice.

Pravila korišćenja BLOG-a

Nije dozvoljeno:
– Govor mržnje (Zakon o javnom informisanju, čl.38.: “Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“), pretnje, psovke, vređanje i klevetanje.

– Objavljivanje materijala koji su zaštićeni autorskim pravom.

– Prilikom citiranja, potrebno je postaviti link na izvor objavljenog sadržaja.

– Objavljivanje ličnih pisanih zapisa, kao i zapis lika ili glasa (Zakon o javnom informisanju, čl.43).

– Lični pisani zapisi „ne mogu se objaviti ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

– Objavljivanje pornografskih sadržaja.

– Namerno objavljivanje sadržaja koji sadrže viruse ili slične štetne programe.

– Sistematsko i namerno ometanje diskusije i ponavljanje istog komentara.

– Korisnička imena koja su uvredljiva ili su usmerena protiv neke osobe ili grupe, i korisnička imena koja sadrže veb adresu.

– Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime nekog pravnog ili fizičkog lica.

– Pisanje komentara isključivo velikim slovima, niti objavljivanje izrazito nepismenih komentara.

– Ne preporučujemo davanje ličnih podataka (adresa, telefon, e-mail itd.) drugim korisnicima, a objavljivanje tuđih podataka nije dozvoljeno.

Važne napomene:

– Na Infocentar Deronje Blogu se primenjuje postmoderacija sadržaja.

– Korisnici koji krše pravila ponašanja biće privremeno ili trajno udaljeni sa Bloga, u zavisnosti od težine ili učestalosti neprimerenog ponašanja.

– Infocentar Deronje se NE obavezuje da pojedinačno obrazlaže razloge za uklanjanje objavljenog sadržaja i zadržava pravo da ugasi naloge korisnika bez prethodnog obaveštenja.

– Mišljenja objavljena na Blogu ne predstavljaju stavove redakcije Infocentar Deronje .