Test za nastavnike romskog jezika položilo 39 kandidata

U skupštinskoj sali AP Vojvodine juče je 39 kandidata za buduće nastavnike romskog jezika polagalo test znanja iz jezika, istorije i kulture Roma. 

Kako je za Radio D65 rekao Rajko Ranko Jovanović, član komisije za službenu upotrebu i standardizaciju romskog jezika, svih 39 kandidata je uspešno položilo jučerašnji test.

Oni su u prethodna dva meseca imali edukacije kroz module više seminara.

Nacionalni savet i Matica Roma uz saradnju i podršku resornih pokrajinskih i republičkih institucija organizovačće još jedan višednevni modul seminara, kako bi budući nastavnici romskog jezika bili spremni za početak nove školske godine.

Svečana dodela diploma bila je juče u Vladi Vojvodine uz prisustvo visokih gostiju resornih romskih, pokrajinskih i državnih institucija.

 
 

D65 Comment Box - u toku je učitavanje komentara...
Internet Radio D65 zadržava pravo da obriše komentare ili delove komentara koji sadrže uvrede, nepristojan govor, svaki oblik netolerancije ili stavove u kojima se propagira rasna, verska, nacionalna ili polna diskriminacija.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.
Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju Internet Radio D65 odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

Komentari u kojima ukazujete na slovne ili neke druge tehničke greške u vezi objavljenog teksta ili slike biće prosleđeni autoru teksta, ali će takvi komentari takođe biti obrisani.

Unapred vam se zahvaljujemo na svim komentarima.
Podesite rezoluciju vašeg ekrana na 1280x1024