Podsticajna sredstva za tov junadi i svinja

Postavljeno : Jun 12, 2012 | Autor : Svetlana Romanov

 

Počela je primena uredbe o korišćenju podsticajnih sredstava za tov junadi i svinja kojima se uređuju uslovi i načini korišćenja ovih sredstva.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava, prema ovoj uredbi, ima fizičko lice nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica.
Podsticajna sredstva za tovne svinje se ostvaruju u iznosu od 500 dinara po grlu, a za junad u tovu po 5.000 dinara.
Pravo na podsticajna sredstva za tovne svinje može se ostvariti samo jednom za period trajanja tova i to posle završetka tova za najmanje 10 grla čija je prosečna masa iznad 90 kg po grlu. Zahtevi za ostvarenje prava na

korišćenje podsticajnih sredstava se ostvaruju popunjavanjem obrasca uz pomoć asistenta poslodavca.

 

Zahtevi se podnose Upravi za agrarna plaćanja do 31. januara 2013. godine. Korisnik je dužan da najkasnije do 31. marta 2014. godine za tovna grla (junad) za koja je ostvario pravo na podsticaj, podnese Upravi kopiju prijemnice izdatu od strane klanice i kopiju uverenja o zdravstvenom stanju životinja overenu od strane nadležnog veterinrskog inspektora kojim pravda dobijanje podsticajnih sredstava.


Zahtevi se podnose u saradnji sa asistentom savetodavcem u prostorijama Mesne zajednice Deronje svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 časova gde zainteresovani mogu dobiti i druge informacije u vezi sa programom mera resornog Ministarstva poljoprivrede.

 

podeli sa prijateljima

 
 
 

komentari

D65 Comment Box - u toku je učitavanje komentara...

     

    Internet Radio D65 zadržava pravo da obriše komentar ili delove komentara koji sadrže uvrede, nepristojan govor, svaki oblik netolerancije ili stavove u kojima se propagira rasna, verska, nacionalna ili polna diskriminacija. Stavovi izneti u komentarima su lični stavovi autora komentara, a ne redakcije Internet Radija D65. Unapred vam se zahvaljujemo na svim komentarima.

 
 
 
Sva prava zadržana | 2005 - 2012 Internet Radio D65