Dodela diploma za nastavnike romskog jezika

Test znanja iz jezika, istorije i kulture Roma ua buduće nastavnike romskog jezika biće održan 6. juna 2013. godine u skupštinskoj sali AP Vojvodine.

Kako je izjavio Rajko Ranko Jovanović, član komisije za službenu upotrebu i standardizaciju romskog jezika, reč je o 39 kandidata iz Vojvodine koji su u prethodna dva meseca izabrana i edukovana na modulima seminara.

Nacionalni savet i Matica Roma uz saradnju i podršku resornih pokrajinskih i republičkih institucija organizovaće još jedan višednevni modul seminara, kako bi budući nastavnici romskog jezika bili spremni za početak nove školske godine.

Svečana dodela diploma posle testiranja biće u Vladi Vojvodine u 14,00 časova uz prisustvo eminentnih i visokih gostiju resornih romskih, pokrajinskih i državnih institucija - kaže se u dopisu koji je potpisao rajko ranko Jovanović, stalni sudski tumač za romski jezik.

 
 

D65 Comment Box - u toku je učitavanje komentara...
Internet Radio D65 zadržava pravo da obriše komentare ili delove komentara koji sadrže uvrede, nepristojan govor, svaki oblik netolerancije ili stavove u kojima se propagira rasna, verska, nacionalna ili polna diskriminacija.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.
Ipak po postojećem Zakonu o javnom informisanju Internet Radio D65 odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se tako i odnositi prema komentarima čitalaca.

Komentari u kojima ukazujete na slovne ili neke druge tehničke greške u vezi objavljenog teksta ili slike biće prosleđeni autoru teksta, ali će takvi komentari takođe biti obrisani.

Unapred vam se zahvaljujemo na svim komentarima.
Podesite rezoluciju vašeg ekrana na 1280x1024